U trendu

Policajac povređen na protestima u Skoplju

SKOPLJE – Jedan policajac teško je povređen u pucnjavi do koje je došlo na protestu ispred Skupštine Severne Makedonije protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija, javlja Plus info.

Deo demonstranata, koji protestuju treći dan zaredom, probio je zaštitnu ogradu ispred zgrade parlamenta i gađao jajima, flašama i kamenicama zgradu i policajce koji je čuvaju. Prozori na zgradi parlamenta su razbijeni.

Policijski kordon ispred zgrade parlamenta preselio se na ulicu, demonstranti sa kapuljačama su vredali policajce i bacali dimne bombe, među policajcima ima povređenih, a Hitna pomoć je jednog od njih koji je teško povređen prevezla u bolnicu.

Iza parlamenta stoje specijalci, vodeni topovi i oklopna vozila.

Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije demonstranti koji traže ostavku vlade probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu.

Okupljeni građani gađali su izpred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu.

U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

„Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve“, kazao je Kovački.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.