U trendu

Policija blokirala Tunis, očekuje se veliki protest UGTT

TUNIS – Policija je danas zatvorila veliko područje u centralnom delu Tunisa i blokirala puteve kako bi sprečila najavljeni protest koji podržava najveći radnički sindikat u zemlji UGTT, prenosi Rojters.

Policija je postavila kordone oko centra grada pošto se očekuje veliki broj ljudi danas na okupljanju povodom godišnjice ubistva istaknutog političkog aktiviste Čotrija Belaida 2013. godine i protiv policijske represije.

Rojters ukazuje da je za razliku od protesta proteklih nedelja, ovaj današnji podržao sindikat UGTT, najmoćnija politička organizacija u zemlji sa milion članova.

U Tunisu se od sredine januara gotovo svakodnevno održavaju protesti. Demonstracije su počele obeležavanjem godišnjice revolucije u Tunisu koja je 2011. godine podstakla pobune širom regiona poznate kao Arapsko proleće.

Pored sporadičnih sukoba, na protestima je do sada uhapšeno preko hiljadu ljudi, a nezadovoljstvo građana sve je više usmereno na veliki broj hapšenja i zlostavljanja pritvorenika, što ministarstvo unutrašnjih poslova demantuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.