U trendu

Policija CG: Lazović i Milović nisu izasli iz Crne Gore

PODGORICA – Uprava policije nije u posedu materijala koji je objavljen u medijima 3. maja, a koji se odnosi na Petra Lazovića i Ljuba Milovića, kazali su iz crnogorske policije nakon što je portal Libertas obelodanio dokument Europola kojim se dvojica aktivnih crnogorskih policijskih službenika Lazović i Milović sumnjiče da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

Na osnovu podataka iz evidencija o prelascima državne granice nije registrovan izlazak iz Crne Gore ovih lica, naveli su iz policije za RTCG.

Kako su naveli, Uprava policije do objavljivanja nije bila upoznata sa sadržinom ovog dokumenta, prenosi RTCG.

„Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je upravo identifikovanje policijskih službenika povezanih sa organizovanim kriminalnim grupama, prikupljanje dokaza u odnosu na njihove inkriminišuće radnje i njihovo procesuiranje nadležnim tužilaštvima, a što je bio prioritet i u prethodnom periodu gde su ostvareni konkretni rezultati o kojima je javnost obaveštena“, naveli su iz Uprave policije.

Kako se dodaje, u narednom periodu Uprava policija će postupati po svim nalozima nadležnog tužilaštva, kao i do sada, u cilju provere svih navoda objavljenih u medijima i koje tužilaštvo smatra relevantnim.

Tvrde da nisu u posedu navedenog materijala, te nemaju sazanja o eventualnoj ugroženosti bezbednosnog sektora kao i informacijama koje su „iscurele iz bezbednosnog sektora“, ali dodaju da će svakako nakon svih izvršenih provera u odnosu na navode iz objavljenih materijala biti izvršena analiza i preduzete konkretne mere i radnje.

Službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog kriminalnog klana, navodi se u dokumentu Europola, koji je u utorak uveče objavio portal Libertas.

„Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Nakon objava na portalu Libertas, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je naložio da se formira novi predmet i da se preduzmu sve neophodne radnje i mere radi utvrđivanja da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar