U trendu

Policija: Nije naložena pripravnost za četvrtak i petak

PODGORICA – Crnogorska Uprava policije demantovala je navode sa društvenih mreža da je rukovodsvo naredilo svim organizacionim jedinicama pripravnost i pripremu intervencijske opreme za četvrtak i petak.

Kako je ranije najavljeno, vladina komisija bi u četvrtak, a vlada u petak trebalo da razmatra usvajanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom ckrvom.

Grupa građana Cetinja pozvala je vladu da odustane od ovog ugovora ili će u protivnom blokarati saobraćaj u celoj Crnoj Gori.

Iz policije tvrde da su navodi objavljeni na društvenim mrežama netačni.

„Niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo usmeno ili pisano naređenje organizacionim jedinicama u odnosu na pripravnost i pripremu intervencijske opreme za četvrtak i petak”, navodi se u saopštenju policije.

Napominju da službenici Uprave policije u odnosu na sva javna okupljanja, bilo da su ona prijavljena u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama ili da nisu prijavljena nadležnim organima u skladu sa ovim Zakonom, preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti svih građana.

„To podrazumeva i pripravnost i pripremu intervencijske opreme, ali do trenutka objavljivanja pomenute objave i ovog reagovanje takvo naređenje nije izdato”,navodi se u policijskom saopštenju, preneo je portal RTCG.

U više navrata do sada su ispred zgrade vlade održavani protesti protiv Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, nakon što je radna verzija tog dokumenta objavljena na sajtu vlade, 28. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar