U trendu

Policija: Podnete 34 krivične prijave, šteta 20.000 evra

PODGORICA – Policija u Budvi podnela je krivične prijave protiv 34 osobe zbog incidenta koji se sinoć dogodio na bazenu „Dragan Trifunović“, kada je došlo do sukoba navijača vaterpolo kluba „Partizan“ i policije.

Kako prenose Vijesti, tokom incidenta osam službenika Uprave policije je zadobilo lake telesne povrede.

Kako dodaju, pozivajući se na procenu policije, na objektu je pričinjena šteta veća od 20.000 evra, a konačan iznos odrediće Sportsko rekreativni centar „Budva“ koji gazduje bazenom „Draganom Trifunović“.

„Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena ‘Dragan Trifunović, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta“, navodi crnogorska Uprava policije.

Protiv njih je, kako dodaju „Vijesti“, podneta krivična prijava
zbog sumnje da su izvršili krivično delo „učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo“.

„Vijesti“ preciziraju da je protiv sedam osoba podneta krivična prijava zbog učestvovanja u grupi koja je izvršila krivišno delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navode da je policija uhapsila i maloletnike, pripadnike navijačke grupe „Grobari“ koji su učestvovali u neredima.

Kako objašnjava crnogorska policija, navijači su organizovano došli iz Bara i Nikšića na vaterpolo utakmicu Primorac – Partizan, koja je trebalo da se odigra na budvanskom bazenu.

U budvanskoj policiji tvrde za Vijesti da kada su navijači počeli da ulaze na tribine bilo je primetno da pojedini negoduju kada su ih radnici obezbjeđenja „Securitas Montenegro“ pretresali.

„Grupa „Grobara“ u crnim duksericama od pet šest momaka, koji su imali grb Nikšića , negodovala je što se vrši pretres. Tada su počeli da prete da će napraviti problem i da će se potući sa radnicima obezbeđenja i sa policijom. Pokušavali su da prođu sa unutrašnje strane bazena u međuprostor, gđe se vršio pretres. Tada službenici policije upućuju poziv za pojačanje, jer su navijači počeli da prave problem, jer žele da uđu na bazen i izbegnu pretres“, rečeno je „Vijestima“ u policiji.

Iz Uprave policije je zvanično rečeno da je prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran i ubačen „suzavac“ unutar objekta.

„Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i lica koja su aktivirala „suzavac“. Lica lišena slobode biće danas uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da su počinila navedena krivična dela“, saopšteno je iz policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.