U trendu

Policija potvrdila: Duhaček se najpre sam javio policiji

ZAGREB – Ministar unutrašnjih poslova, Davor Božinović, rekao je danas da je od direktora policije zatražio potpuni izveštaj o hapšenju novinara Indexa, Gordana Duhačeka, a u međuvremenu policija je izdala novo saopštenje u kojem priznaje da se osumnjičeni u nedelju sam prijavio.

U policijskom saopštenju se, međutim, dodaje da je Duhaček u policiju došao van radnog vremena, pa se to, kažu, ne računa.

Index navodi da je policija Duhačeka u ovom saopštenju optužila za „nepoštovanje dogovora“, iako, kako kažu, nije postojao dogovor nego su Duhačeku na granici izdata dva papira s vremenom kada treba da se javi, što je on zbog službenog puta učinio ranije.

„Umesto poštovanja dogovora, nije pristupio u navedeno vreme i nije se javio tačno navedenom policijskom službeniku, već je tokom nedelje, 15. septembra, ostvario informativni kontakt s policijskim službenikom na kapijji saobraćajne policije“, saopšteno je iz policije.

Dodaju da uprkos navedenom, i na tom je mestu i tom prilikom od službenika dobio informaciju i uputstvo na koji način, kada, i s kim, mora da stupi u kontakt, a kako bi opravdao svoj izostanak.

Pritom se, navodi Index, u saopštenju ne pominje tvrdnja Duhačeka da mu je policajac u Heinzelovoj rekao da slobodno može da putuje, da će obavestiti inspektorku koja se bavi njegovim slučajem, ali i da joj se novinar javi po sletanju u Nemačku radi daljeg dogovora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.