U trendu

Policija pronašla tri kombija povezana sa napadima u Španiji

Španska policija je saopštila danas da je pronašla tri iznajmljena kombija koja su povezana sa glavnim beguncem ćelije Islamske države koja je izvela napad u Barseloni i obližnjem letovalištu Kambrilsu.

Sva tri kombija iznajmljena su korišćenjem kreditne kartice 22-godišnjeg Junesa Abujakuba poreklom iz Maroka, a koji je osumnjičen za napad koji je izveden u četvrtak na šetalištu u Barseloni, kada je poginulo 13 osoba, rekao je zvaničnik koji je zatražio da ne bude imenovan.

Kako je navedeno, za Abujakubom se i dalje traga na severoistoku Španije.

Španski zvaničnik je rekao da je jedan od pronadjenih kombija korišćen za napad u Barseloni.

Još jedan kombi pronadjen je 70 kilometara severno od Barselone na putu ka Ripolju, gde je pronadjeno treće vozilo i gde su živeli svi osumnjičeni za napad.

Policija sumnja da je ta ćelija Islamske države nameravala da napuni vozila eksplozivom kako bi izvela veliki napad, ali da je plan promenjen.

U napadu u istorijskom centru Barselone u četvrtak veče je poginulo 13 osoba, a povredjeno 120 ljudi kada je kombi uleteo medju pešake koji su se šetali prometnom ulicom Rambla. Vozač je pobegao sa mesta nesreće, a odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Nekoliko sati posle tog napada, jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno u napadu automobilom na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone. Policija je ubila svih pet napadača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar