najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Policija SAD zatvara krug oko drugog zatvorskog begunca

Američka policija zatvara krug oko drugog begunca iz zatvora u državi Njujork, blizu američko-kanadske granice, dan pošto je ubijen jedan od dvojice odbeglih zatvorenik posle tronedeljne potere.

Ričarda Mata (49) koji je bio naoružan ubila je policija blizu jedne kolibe u sektoru Malon, na severoistoku države Njujork, oko 15 kilometara od granice sa Kanadom i oko 60 kilometara daleko od zatvora iz koga je pobegao zajedno sa svojim saučesnikom Dejvidom Svetom.

Policija veruje da se drugi begunac Dejvid Svet (35) nalazi u krugu oko mesta gde je nađen njegov kolega, prenosi danas Si-En-EN. Dejvid Svet osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva policajca 2002. godine.

Mat, koji bio na izdržavanju kazne od najmanje 25 godina zbog toga što je oteo, pretukao do smrti i zatim raskomadao svog bivšeg poslodavca, pozvan je da se preda i ubijen je kada nije odgovorio, rekao je šef policije države Njujork Džozef D’Amiko na konferenciji za štampu održanoj kasno sinoć.

Prema šefu policije begunac nije pucao na policiju. List Njujork tajms navodi da je on pokušao da uzme jednog vozača kao taoca.

Policija je došla do kolibe kada im je jedan čovek javio da je neko pucao na njegovu prikolicu.

Guverner Njujorka Endru Kuomo rekao je na istoj konferenciji za štampu da sve navodi na to da je drugi begunac Dejvid Svet bio zajedno sa svojim saučesnikom u bekstvu.

Policija je poslednjih dana suzila krug oko dvojice odbeglih zatvorenika.

Malon se nalazi na 60 kilometara od zatvora Klinton iz koga su dvojica osuđenih ubica pobegli 6. juna na način koji liči na neki filmski scenario.

Njih dvojica su testerama isekli zidove svojih zatvorskih ćelija, zatim preko mreže kanalizacionih tunela prošli do izlaza za kanalizaciju izvan zatvora i tu izašli. Dvoje zaposlenih u zatvoru je u međuvremenu uhapšeno jer se veruje da su im pomogli u organizovanju bekstva.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike