U trendu

Policija u ZG identifikovala je čoveka koji je Indijca vređao na rasnoj osnovi

ZAGREB – Zagrebačka policija saopštila je danas da je identifikovala, ali da još uvek traga za muškarcem koji je, kako je objavljeno na društvenim mrežama, uputio rasističke uvrede dostavljaču iz Indije.

„Uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalifikovati kao krivično delo javno podsticanje na nasilje i mržnju“, navodi se u saopštenju.

Za to delo predviđena je kazna do tri godine zatvora.

U policiji navode da su odmah po saznanju o objavljenim snimcima, na kojima je vidljivo vređanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i otkrivanja osobe sa snimaka.

Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u toku mere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.

Policija je pozvala građane koji imaju bilo kakva saznanja o ovom muškarcu da im se jave.

Snimak muškarca koji u Zagrebu vređa dostavljača poreklom iz Indije, objavljen u nedelju, izazvao je brojne negativne reakcije. Autor snimka dostavljača pita odakle, a kada je dobio odgovorio, uzvratio mu je: „Odlazi kući, ovo nije tvoja zemlja. Opsovao ga je i poručio mu da se vrati u Indiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.