U trendu

Policija u ZG: Tražimo organizatore i napadače protesta

ZAGREB – Zagrebačka policija saopštila je da se intenzivno sprovodi istraga povodom jučerašnjeg neprijavljenog masovnog protesta protiv kovid potvrda, koji je održan u centru Zagreba.

Načelnik Sektora policije zagrebačke Policijske uprave Davor Posilović izjavio je da je juče na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni protest koji nije bio prijavljen, prenosi portal Index.

„Intenzivno se sprovodi istraga kako bi bio utvrđen organizator“, rekao je Posilović.

Naveo je da je na protestima bilo više hiljada građana, od kojih nisu svi bili u Zagrebu.

Posilović je potvrdio da je došlo do verbalnog i fizičkog napada na jednog medijskog radnika i dodao da će biti korišćeni i snimci sa kamera koje koristi Grad Zagreb.

„Nakon protesta deo učesnika se uputio prema zgradi HRT-a. Imali smo saznanja da bi se tako nešto moglo dogoditi pa je policija bila na lokaciji i sprečila radnje koje bi bile suprotne zakonu, uključujući neovlašćene ulaske u prostorije HRT-a. I to okupljanje je snimano“, rekao je Posilović.

Index navodi da se na jučerašnjem protestu protiv kovid potvrda okupilo oko 15.000 ljudi.

Protest nije bio prijavljen, a na njemu je došlo do fizičkih i verbalnih napada na novinare. Najgore je prošao novinar RTL-a Goran Latković, koji je dobio udarce u rebra i u glavu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar