U trendu

Policija UKR: Pronađena tela iz improvizovanih grobnica

KIJEV – Ukrajinski istražitelji ekshumirali su u danas sedam tela iz improvizovanih grobnica u šumi u blizini Kijeva, a ukrajinska policija je saopštila da se radi o civilima koje su ubile ruske snage tokom okupacije tog područja, što Moskva negira, preneo je Rojters.

Tela su pronađena kod sela Vorzel, na oko 10 kilometara od grada Buče, gde su, tvrdi Kijev, ruske snage koje su okupirale tu oblast sprovodile sistematske egzekucije u neuspelom pokušaju da zauzmu prestonicu, što Moskva negira, navela je britanska agencija.

„Ovo je još jedan sadistički zločin ruske vojske u Kijevskoj oblasti“, napisao je na Fejsbuku šef policije Kijevske oblasti Andrij Njebitov.

Jedno od ekshumiranih tela bilo je telo muškarca starog oko 40 godina u civilnoj odeći, rekao je Njebitov novinaru britanske agencije na mestu gde su pronađene grobnice.

„Ima dve povrede. Pogođen je u koleno iz pištolja. Drugi hitac je bio u slepoočnicu“, rekao je on.

Rusko Ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na zahtev da pruži komentar poslat meilom.

Ruski zvaničnici su odbacili postojanje masovnih grobnica u Buči kao izmišljotinu koju su izmislile ukrajinske vlasti nakon što su ruske snage napustile grad krajem marta.

Rusija navodi da civili nisu meta u njenoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar