U trendu

Policijski čas u BiH i narednih sedam dana od 21 do pet sati

SARAJEVO – Krizni štab Ministarstva zdravlja Federacije BiH procenio je danas da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i preporučio da policijski čas i tokom narednih sedam dana bude od 21 do pet sati.

Krizni štab FBiH je na današnjem sastanku doneo preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje period zabrane kretanja ni tokom ramazana koji je počeo sinoć i trajaće do 13. maja.

Kako piše portal Kliks, posle jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa kantonalnim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom štabu da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mera, odnosno da policijski čas bude pomeren sa 21 na 23 sata.

Ideja je nastala nakon što su u Kantonu Sarajevo ove sedmice relaksirane mere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, ali je ta odluka doneta s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitalizovanih u kantonu.

Zahtev za relaksaciju mere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali, kako navodi portal, brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri kao u Kantonu Sarajevo.

Odluka će ostati na snazi najmanje do četvrtka, kada će u Vladi FBiH biti ponovo razmotrena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.