U trendu

Poljska: Belorusija autobusima odvodi migrante

VARŠAVA – Zvaničnik poljske vlade je izjavio danas da beloruske vlasti autobusima odvoze migrante koji su dane proveli u improvizovanom kampu na beloruskoj strani istočne granice Poljske.

„Dobio sam informaciju da je Lukašenko obezbedio prve autobuse u koje se migranti ukrcavaju i odlaze. Kamp kod Kuznice se polako prazni“, izjavio je Mačej Vasik, zamenik poljskog ministra unutrašnjih poslova, a prenosi agencija AP.

Nije jasno gde su odvedeni, a informacije koje su izneli zvaničnici je teško proveriti zbog ograničenja sa kojima se novinari suočavaju u radu sa obe strane granice, ocenjuje agencija AP.
Irak je apelovao na svoje građane da se vrate kući, govoreći im da je put u EU zatvoren. Prvi letovi zakazani su za četvrtak.

Beloruska državna novinska agencija Belta javila je da je migrantima obezbeđeno sklonište u logističkom centru na granici, čime im je posle mnogo dana omogućeno da spavaju u zatvorenom prostoru, a ne u šatorima na otvorenom.

Od 8. novembra, velika grupa ljudi sa Bliskog istoka zaglavljena je na graničnom prelazu sa Poljskom u nadi da će ući u Evropsku uniju.

Većina njih beži od sukoba ili beznađa kod kuće i ima za cilj da stignu do Nemačke ili drugih zapadnoevropskih zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar