U trendu

Poljska: Moguće zatvaranje granice sa Slovačkom i Češkom

VARŠAVA – Poljski ministar zdravlja Adam Njeđeljski danas nije isključio mogućnost nove mere zatvaranja granice zemlje sa Slovačkom i Češkom zbog sve većeg broja slučajeva KOVID-19, prenosi Rojters.

„Granice su otvorene za osobe sa negativnim PCR testom na Kovid 19, ali ovo važi za danas, jer se situacija već sutra može promeniti“, rekao je Njeđeljski u izjavi za „Radio Zet“, navodi agencija.

On je potvrdio da vlada razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Slovačkom i Češkom , u kojima je primećen porast novih zaražavanja, i dodao da očekuje vrhunac trećeg talasa pandemije u zemlji tokom marta ili u aprilu.

Rojters prenosi da je ministar rekao da vlada takođe razmatra ponovno uvođenje strogih mera zaključavanja u regionima sa najvećim brojem slučajeva KOVID-19, pre svega na severoistoku zemlje.

Poljska je ublažila neka ograničenja, nedavno otvorila skijališta, kao i bioskope, hotele i pozorišta sa kapacitetom do 50 odsto , ali vlasti su upozorile da će ove mere možda morati da se povuku u zavisnosti od situacije sa pandemijom, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.