najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Poljska računa da će NATO odvratiti Rusiju od agresivnih koraka

Poljski ministar odbrane Antoni Maćerevič izjavio je danas u Varšavi da računa na to da će konkretne odluke samita NATO 8. i 9. jula o jačanju istočnog krila Alijanse odvratiti Rusiju od budućih agresivnih koraka, naterati je da vrati Krim, i da će potom biti mogući pragmatični razgovori s Moskvom.

„Sa Rusijom može da se razgovara i potrebno je da se sa njom razgovara, ali sa pozicije donetih odluka. Ne želim da kažem sa pozicija sile, jer nije stvar u tome da se neko zastraši silom. Ali, treba je (Rusiju) odgovoriti od nepromišljenih agresivnih koraka. U Varšavi će NATO doneti ključne odluke za kakve je Rusija sebi godinama uzimala pravo da na njih stavi veto“, kazao je Maćerevič.

Ministar odbrane je ocenio da će samit i jačanje NATO u oblasti prema granicama s Rusijom, doneti stabilizaciju kako istočne, tako i južne Evrope.

„Pre tih odluka NATO nije bilo povoda da razgovaramo. Posle tih odluka možemo da razgovaramo s Rusijom kako da održavamo mir u svetu. Računamo da će to odluke navesti Rusiju da odustane ne samo od agresivnih koraka, već i od teritorija koje je nelegalno otela“, rekao je Maćerevič.

Poljski ministar odbrane upozorio je da poslednja zbivanja u Evropskoj uniji, Bregzit i migracijska kriza pokazuju da NATO garantuje istinsku bezbednost državama i narodima.

(Beta)

1 komentar
  1. Lokum

    Ti dobro znaš,a bogami i celo NATO-alijansa ubica da je KRIM završena priča.. Antoni Maćereviču ne kažeš kako je ljigava Nato alijansa na silu otela dio SRBIJe i da to treba da se vrati SRBIJI!!!mislim jako drsko,nisko i ništavno od tebe ali ne i neočekivano..Jer NATO-alijansa ubica je tolko zla uradila ovom čovečanstvu da nema knjige u kojoj bi sve to stalo..Naleteli ste na vatru sa kojom nema šale..Lako je bilo udariti na Irak,libiju,Srbiju..Udri te ako imate onu stvar na RUSIJU..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike