U trendu

Poljska: Ruski ambasador poliven bojom, ambasada ce protestova

VARŠAVA – Ruska ambasada u Poljskoj zvanično će protestovati zbog napada na ruske diplomate na sovjetskom vojnom memorijalnom groblju u Varšavi, najavio je ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev rekao je ruskim novinarima.

„Uložićemo formalni protest“, rekao je ambasador komentarišući današnji napad tokom ceremnonije na groblju, prenosi TAS S.

Andrejev je, naime, danas poliven crvenom bojom kada je pokušao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi, javlio je ranije dopisnik RIA Novosti.

Agencija RIA Novosti prenosi da su Poljaci i Ukrajinci preprečili put ambasadoru i vređali ga, a on je nakon incidenta bio prinuđen da napusti lokaciju u pratnji policije.

Agencija navodi da su vandali oskrnavili memorijalno groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.

Prema rečima ruskih diplomatskih izaslanika, poljske vlasti su bile obaveštene da ruska ambasada planira da održi ceremoniju.

„Kada su nam preporučili da se uzdržimo od manifestacije većeg obima, dogovorili smo se da se ograničimo na manje aktivnosti. Trebalo je samo da oni obezbede red, a ispostavilo se da je policija bila u pripravnosti, ali je zakasnila na lice mesta što nedvosmisleno pokazuje kako se ovde odnose prema zakonu i redu“, ocenio je Andrejev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar