U trendu

Poljska: Uz vakcinu najsrećnijem i milion zlota

VARŠAVA – Poljska pokreće lutriju sa najvećom nagradom u vrednosti od čak 273 000 dolara kako bi podstakla stanovništvo da se vakciniše protiv kovid-19.

Pomoćnik ministra zdravlja zadužen za program imunizacije Mihalj Dvoržik rekao je danas da je uprkos tome što se 69 odsto Poljaka izjasnilo da želi da bude imunizovano, najveći izazov i da se to sprovede, i da je lutrija čiji je najveća nagrada u vrednosti od milion zlota još jedna dodatna mera u tom smislu.

„Sprovodimo reklamnu kampanju u koju smo uključili sportiste, glumce i druge uticajne ličnosti, a pored toga uvodimo i lutriju kao dodatni podsticaj“, rekao je Dvoržik na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Takmičenje će sponzorisati državne kompanije i Nacionalna poljska lutrija „Totalizator Sportowy”, a svaka 2.000. vakcinisana osoba koja učestvuje u lutriji osvojiće 500 zlota, a dva najsrećnija učesnika će osvojiti milion zlota i hibridni automobil.

Lokalne samouprave se takođe podstiču kroz takmičenje da postignu veće stope vakcinacije, a prvih 500 koje dostignu stopu od 75 odsto dobijaju 100 000 zlota.

Ova inicijativa poljske vlade naišla je na kritike opozicionih političara koji su je nazvali prikrivenom kupovinom glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar