U trendu

Pompeo: Nadamo se nastavku pregovora sa S. Korejom

VAŠINGTON – Sjedinjene Američke Države se nadaju da mogu da nastave pregovore o denuklearizaciji sa Severnom Korejom, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo nakon što je visoko pozicionirana zvaničnica Pjongjanga upozorila da bi njena zemlja mogla da suspenduje pregovore.

Pompeo je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će severnokorejski lider Kim Džon Un ispuniti svoju obavezu da ne nastavi da sprovodi nuklearna i raketna testiranja, preneo je Rojters.

„Nadamo se da možemo da nastavimo razgovore, pregovore“, rekao je Pompeo ocenivši da je zamenica ministra spoljnih poslova Severne Koreje Čoe Son Hui ostavila otvorenom mogućnost za nastavak razgovora.

Zamenica severnokorejskog ministra spoljnih poslova ranije je rekla da rukovodstvo Severne Koreje razmatra suspenziju razgovora o denuklerizaciji sa SAD.

Ona je na konferenciji za medije u Pjongjangu rekla da nemaju nameru da popuste americkim zahtevima istaknutim na samitu u Hanoju.

Drugi samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji je održan 27. i 28. februara, završen je bez dogovora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.