U trendu

Ponosan sto ce SRB moci i dalje da vodi nezavisnu politiku

ALEKSANDRUPOLIS – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan što će Srbija moći da nastavi i u budućnosti da vodi nezavisnu politiku i najavio da će to biti jedna od stvari na kojoj će insistirati kod onih koji će ga naslediti.

Vučić je na pitanje novinara povodom pisanja „Jutarnjeg lista“ u tekstu pod naslovom „Vučić sateran u ćošak“, rekao da je interesantno da njima nije važno sve što se dešava u Srbiji, već govore samo o Vučiću kao da im je on „noćna mora“.

„Ne mogu da razumeju da je politika izbor, a sa lakoćom bih mogao da izaberem njihovu stranu. I bio bih hvaljen mnogo više nego svi oni. Ali ovo je izbor Srbije, da vodimo nezavisnu politiku, da budemo svoj na svome, da ne odlučuju druge zemlje kakvu ćemo politiku da vodimo, da vodimo politiku u interesu naših građana, ne u interesu velikih sila. Ne razumeju da je to naš izbor, ne Brisela, Vašingtona ili Moskve. U tome se razlikujemo“, poručio je on.

Kazao je da je ponosan da će Srbija tu politiku moći da nastavi i u budućnosti.

„To bi trebalo da bude jedna od stvari na kojima ću insistirati kod mojih političkih naslednika. To nije nikakav ugao, već najlepši deo terena sa kojeg imate najlepši pogled, koji pripada suverenim slobodarskim zemljama“, naglasio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar