U trendu

Ponovo protest protiv Temeljnog ugovora ispred Vlade CG

PODGORICA – Ispred zgrade Vlade Crne Gore večeras je ponovo održan protest zbog najave premijera Dritana Abazovića da će se vlada u četvrtak izjasniti o tekstu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Učesnici protesta, između ostalog, tvrde da je ovakav tekst Temeljnog ugovora štetan po sve građane Crne Gore i pozivaju vladu da „umesto mitomanije konačno podari evropsku budućnost“, prenosi CDM.

Član organizacionog odbora protesta Miloš Đuričković rekao je da „postoje indicije da će idiće nedelje biti izglasan akt kapitulacije“.

Portparol Liberalne partije Amar Borančić naveo je da su mislili da su „rušenjem vlade Zdravka Krivokapića Crnu Goru vratili u okvire građanske i evropske Crne Gore“.

„Ugovorom sa Crkvom Srbije se jasno želi stvoriti država u državi. Ukoliko vlada ne odustane pitanje je do kada će trajati“, rekao je Borančić

Građanski aktivista Aleksandar Zeković rekao je da je ovakav tekst „takozvanog temeljnog ugovora“ štetan po sve građane i građanke i pozvao Albance da im se pridruže u borbi, dodaje RTCG.

Organizatori su najavili okupljanje i iduće sedmice uoči sednice Vlade.

Protestu su, između ostalih, prisustvovali i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i potparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar