Popis će dati realnu sliku nacionalnog izjašnjavanja

PODGORICA – Poslanik Demokratskog fronta Dejan Đurović kaže da Srbi u Crnoj Gori sa zadovoljstvom čekaju popis stanovništva jer će, kako kaže, napokon on dati realnu sliku u pogledu nacionalnog izjašnjavanja.

Đurović ističe da je danas srpski narod u Crnoj Gori u jednoj sasvim drugoj poziciji od one u kojoj je bio, može se reći, još od 1945. godine.

„Kroz svoje političke predstavnike oličene u Demokratskom frontu, srpski narod ima garant poštenog popisa bez pritisaka. Upravo ta činjenica mi daje za pravo da tvrdim da će srpski nacionalni korpus biti najbrojniji, a da preko 55 odsto građana srpski jezik vidi kao deo svog bića“, istakao je Đurović u izjavi za podgorički portal IN4s.

Kao razlog zbog kojeg bi, kaže, predstavnici DPS želeli da nema izjašnjavanja po nacionalnom pitanju je u njihovom inženjeringu koji su komunisti sprovodili od 1945, a depeesovci od 1990. godine.

„Pokazaće istorija i statistika kroz demografiju da je ovakav inženjering jedan od najgorih u istoriji evropskih zemalja“, naveo je Đurović.

Ističe da srpski narod ne traži bilo šta čime bi, kao najveći korpus, nekome nešto nametali ili ugrožavali.

„Traži samo tačne podatke da bi na osnovu realne slike mogli da grade svoju poziciju u društvu, fer odnose sa drugima i ravnopravnost“, naveo je Đurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.