U trendu

Poređenja sa nacističkim zločinima – nepromišljena

Portparol nemačke kancelarke Angele Merkel Štefen Zajbert smatra nepromišljenim bilo kakva poređenja aktuelnih događaja s nacističkim zločinima.

On je to izjavio nakon što se portparol Bele kuće Šon Spajser izvinio zbog „bezosećajnog“ poređenja upotrebe hemijskog oružja od strane sirijskog predsednika Bašara al-Asada sa Holokaustom, koje je napravio u svojim ranijim komentarima o situaciji u Siriji, prenosi AFP.

„Bilo kakvo poređenje aktuelne situacije sa nacističkim zločinima ne vodi ničemu dobrom“, rekao je Zajbert novinarima upitan o Spajserovim navodima.

Spajser je za Si-En-En rekao da je pogrešno upotrebio „neprimereno, bezosećajno poređenje s Holokaustom“, istakavši da tu poređenja nema i da je pogrešio, prenosi danas AP.

Portparol Bele kuće je, na konferenciji za novinare u utorak, rekao da „čak ni Adolf Hitler nije pribegao korišćenju hemijskog oružja“.

Njegov komentar je izazvao oštre kritike jevrejskih grupa, a neki su primetili da je on ignorisao činjenicu da je Hitler koristio gasne komore za istrebljenje Jevreja tokom Holokausta, podseća američka agencija.

Spajser je sporni komentar izneo osvrnuvši se na prošlonedeljni napad hemijskim oružjem u Siriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.