U trendu

Porodica ubijene na Kapitolu traži 10 miliona $ odštete

VAŠINGTON – Porodica Ešli Babit, žene koja je ubijena u zgradi Kapitola 6. januara tokom nereda, planira da tuži policiju Kapitola zbog prekomerne upotrebe sile i činjenice da policajac koji ju je ubio nije dao nikakvo upozorenje, pre nego što je povukao okidač, a tražiće 10 miliona dolara odštete.

Babit je jedina osoba koja je usmrćena iz vatrenog oružja 6. januara, kada je na hiljade pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa upalo u zgradu Kongresa protestujući protiv izbornih rezultata.

Njena porodica je rekla da se na video snimku vidi kako policajac koji je ubio Ešli nije dao nikakvo upozorenje i da je policija Kapitola odgovorna za njenu smrt, preneo je „Dejli mejl“.

Porodica je za „Vašington egzeminer“ rekla da će tužiti policiju za prekomernu upotrebu sile i tražiće deset miliona dolara odštete.

„Oko ovoga nema rasprave. Nije bilo upozorenja. Rekao bih da ju je ubio iz zasede. Ne mislim da je reč o dobrom policajcu, mislim da je bezobziran“, izjavio je porodični advokat Teri Roberts.

On je dodao da činjenica da niko ne trazi zaklon u trenucima pre pucnja takođe ukazuje na to da policajac nije dao upozorenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.