U trendu

Porosenko iz treceg puta uspeo da uđe u Poljsku

KIJEV – Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko uspeo je iz trećeg pokušaja da pređe granicu sa Poljskom, javlja ukrajinska „Pravda“.
Porošenko je otputovao na kongres i samit Evropske narodne partije u Roterdam, a prethodna dva puta je sprečen da napusti Ukrajinu kako bi učestvovao na sastanku NATO u Litvaniji, saopštila je parlamentarna frakcija njegove stranke.

Porošenko se jutros obratio predsedniku Vladimiru Zelenskom kako bi ga uverio da opozicija radi sa vlastima na jačanju Ukrajine.

Porošenko je rekao da mu je cilj da pomogne Ukrajini oko statusa kandidata za članstvo u EU u junu, da podrži Ukrajinu u ratu protiv Rusije, nađe finansijsku pomoć za zemlju, i pomogne u planu za posleratnu obnovu.

On je dva puta zaustavljan prošle nedelje na graničnom prelazu sa Poljskom dok je, kao član ukrajinske parlamentarne delegacije, išao na sastanak Parlamentarne skupštine NATO.

Ukrajinski mediji su pisali tada da Porošenko nije mogao da pređe granicu zbog tehničkih problema sa dozvolom koja mu omogućava da napusti zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar