U trendu

Portparol osudio sastanak Pelosi sa aktivistima za ljudska prava

Portparol Kancelarije Državnog saveta Kine za pitanja Tajvana Ma Šaoguang izjavio je da je sastanak predsedavajuće donjeg doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i aktivista za ljudska prava farsa, prenosi agencija Sinhua.

Ma je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje o poseti Pelosi jednom centru za ljudska prava u Tajvanu i njenom sastanku sa aktivistima za ljudska prava i demokratiju.

Ovi aranžmani su samo još jedna farsa koju je Pelosi organizovala na osnovu svog doslednog antikineskog i antikomunističkog stava i ideološke pristrasnosti, u saradnji sa vladajućom Demokratskom naprednom strankom, rekao je Ma, dodajući da su aktivisti sa kojima se sastala i koje je podržala u sredu odavno poznati kao marionete američkih antikineskih snaga.

Ma je ocenio da Pelosi, naglašavajući privid ljudskih prava i demokratije kod tajvanskog pitanja, samo želi da pribavi ličnu korist i dodao da se približavaju srednjoročni izbori u
SAD i da se za porodicu Pelosi vezuju određeni skandali.

Ma je takođe upozorio vladajuću tajvansku Demokratsku naprednu stranku da plan uvlačenja antikineskih snaga, podsticanja sukoba sa kontinentalnom Kinom i secesionističke aktivnosti pod krinkom demokratije i ljudskih prava nikada neće uspeti, navodi Sinhua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.