U trendu

Portparolka EU: Eston se nece prikljuciti Lajcakovom timu

TIRANA – Nekadašnja visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton neće se priključiti timu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, izjavila je portparolka EU Paloma Kabaljero.

Ona je za Albanijan post rekla da je Lajčak u redovnom kontaktu sa prethodnim fasilitatorima i ljudima koji dosta znaju o dijalogu, uključujući Ešton, ali da se ona neće pridružiti Lajčakovom timu.

Pojedini mediji objavili su juče nezvanična saznanja da bi Ešton uskoro mogla da se pridruži Lajčakovom timu u procesu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri izjavio je 30. avgusta da je prvi zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi otputovao u London da se sastane sa Ešton, sa kojom je razgovarao o procesu dijaloga, prenosi Albanijan post.

Kako se navodi, sastanak sa Ešton potvrdio je i Bisljimi, koji je rekao da je u razgovoru sa njom shvatio da postoje, kako je naveo, „velike razlike između onoga što se u Briselu razgovaralo o Zajednici srpskih opština kao ideji i onoga što Srbija o tome propagira drugim zemljama“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar