U trendu

Portugalija blokirala prodaju vile Romana Abramoviča

LISABON – Portugalija je blokirala prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča koja je procenjena na 10 miliona evra, objavio je list Publiko.

Imovinska karta vile u luksuznom odmaralištu Kvinta do Lago u Algarveu zamrznuta je na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Portugala 25. marta ove godine, mesec dana nakon početka sukoba u Ukrajini, navodi Publiko, prenosi Rojters.

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana pre početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus sa sedištem u Delaveru, koja upravlja njegovom imovinom.

Najveća portugalska banka primetila je taj potez i upozorila nadležne.

Imovina se nalazi na parceli 17 u oblasti San Lorenco sever u Kvinti do Lago, a neimenovani izvor Rojtersa je izjavio da je ispred vile stajala tabla na kojoj piše da je prodata.

Britanska vlada i Evropska unija uvele su sankcije Abramoviču zbog njegovih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koje on negira.

Ruski milijarder je dobio portugalsko državljanstvo u aprilu 2021. na osnovu zakona koji nudi naturalizaciju potomcima sefardskih Jevreja koji su proterani sa Iberijskog poluostrva tokom srednjovekovne inkvizicije, prenosi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar