U trendu

Poslanici Đukanovićevog DPS zasedaju na Cetinju

CETINJE – Dan uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog u Cetinjskom manastiru tenzije, izazvane protestima protivnika tog verskog čina, rastu, a u toku je sednica Kluba poslanika opozicione DPS Mila Đukanovića.

Da poslanici DPS-a zasedaju na Cetinju na Tviteru je saopštio poslanik i bivši premijer Duško Marković, koji se, inače, od jutros nalazi u tom gradu.

Protesti protivnika ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog od jutros su se okupili na Cetinju, a njihov broj raste.

Oni su nakon rušenja zaštitne ograde oko manastira i posipanja šljunka i kamenja na okretnici na ulazu u grad, u jurišu probili pollicijsku blokadu.

Policija je spustila štitove i sklonila se u stranu.

Protestanti su nakon toga na ulazu u Cetinje podigli barikadu od automobilskih guma, kontejnera, kamenja i parkiranih automobila, veujući da će na taj način sprečiti dolazak patrijarha srpskog Porfirija i mitropollita Joanikija na ustoličenje u Cetinjski manastir.

Jedan od učesnika protesta je u uključunju za podgoričke medije rekao da su „krvlju spremni da brane manastir“.

Mediji u Podgorici su javili da su pojedini protestanti pripadnike policije gađali kamenjem, a da oni nisu reagovali.

Ranije je saopšteno da će Veće za odbranu i bezbednost biti u stalnom zasedanju tokom predstojećih događaja.

Nema, međutim, informacija da li su se sastali i da lli će uopšte nešto preduzimati na smirivanju tenzija koje prave protivnici ustoličenja mitropolita Joanikija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.