U trendu

Poslanički klub DPS predlozio rezoluciju za osudu Rusije

PODGORICA – Poslanički klub DPS-a podneo je danas crnogorskom parlamentu predlog rezolucije kojom bi se osudio, kako navode, „otvoreni cin agresije i vojne intervencije koju su preduzele oružane snage Ruske Federacije prema Ukrajini, kao nezavisnoj i medunarodno priznatoj državi“.

DPS u saopštenju navodi i da bi to bio način da se uputi apel na organe vlasti Ruske Federacije da hitno zaustave svoja vojna dejstva i prekinu „akt agresije“, prenosi CdM.

“U cilju iskazivanja potpune spremnosti da Crna Gora svoju politiku do kraja usklađuje sa svojim evropskim saveznicima, za ocekivati je da Skupština Crne Gore pruži podršku do sada preduzetim merama od strane Evropske unije i partnerskih država na suzbijanju akta agresije. Osim toga potrebno je iskazati najdublje saosecanje sa narodom Ukrajine koji se trenutno suocava sa najvecim izazovima i patnjama od završetka Drugog svetskog rata”, navodi se u saopštenju.

Takode, dodaju, Demokratska partija socijalista poziva na puno poštovanje i ocuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, hitan prestanak uništavanja vojnih i civilnih objekta, i ugrožavanja života miliona ljudi, od kojih su to uglavnom nedužni civili.

DPS očekuje ni da će rezolucija biti usvojena jednoglasno u crnogorskom parlamentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar