U trendu

Posle 17 godina bekstva uhapšen voditelj koji je lažirao svoju smrt

Roberto Senc de Heredija (47), bivši televizijski voditelj koji je „lažirao sopstvenu smrt“ i bio u bekstvu skoro 17 godina nakon što je pokušao da digne u vazduh manekenku Simonu Farovu i njenog bivšeg dečka Breta Boida. Nakon toliko godina, begunac je uhapšen u Londonu.

Roberto je poslednji put viđen 27. jula 1999. godine u Sidneju i od tada mu se gubi svaki trag. Nekoliko dana kasnije policija je pronašla njegov automobil koji je bio ceo umazan krvlju, ali telo nikad nije bilo pronađeno. Nakon detaljnije istrage utvrđeno je da je voditelj ustvari lažirao svoju smrt.

Na ovaj potez se odlučio zato što je poslao eksplozivnu spravu manekenki s kojom se posvađao zbog 80.000 dolara. Manekenkin bivši dečko je u tom „napadu“ zadobio takve povrede da je gotovo oslepeo, a takođe je izgubio i palac i čitavo telo mu je u ožiljcima. Iako je on bio žrtva, Boid je uhapšen u aprilu 1999. godine nakon što je policija pronašla mitraljez koji je hteo da upotrebi protiv voditelja.

Boid je iz nepoznatih razloga izvršio samoubistvo 2008. godine.

Voditelj je godinama bio u bekstvu, ali njegovom bežanju je došao kraj.

Roberto je uhapšen 27. aprila ove godine u Londonu, nakon što su zvaničnici otkrili da je muškarac koji putuje sa lažnim pasošem ustvari dugogodišnji begunac. Bivši voditelj je navodno izašao iz Španije, u kojoj se krio godinama, kako bi posetio majku i sestru u Londonu, gde je i uhapšen.

Nakon hapšenja biće izručen Australiji.

U zatvoru će praviti društvo manekenki koja služi kaznu zbog pokušaja trgovine ljudima. Pre hapšenja je neko vreme bila u SAD-u gde je snimila nekoliko pesama i radila kao model, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.