U trendu

Posle ubistva dvoje zaposlenih Lekari bez granica obustavili rad u Burkini Faso

UAGADUGU – NVO Lekari bez granica (MSF) saopštila je danas da je obustavila svoje operacije u oblasti na severozapadu Burkina Faso nakon što su naoružani napadači danas ubili dvoje njihovih dobrovoljaca.

U saopštenju se navodi da su naoružani napadači rano jutros otvorili vatru na vozilo u kojem su četiri člana osoblja te NVO putovala između gradova Dedugu i Tugan u provinciji Sur, prenosi Rojters.

U napadu su poginula dva državljana Burkine Faso – vozač starosti 39 godina i radnik logistike star 34 godine, dok su druga dva putnika uspela da pobegnu od napadača, navodi se u saopštenju MSF.

Lekari bez granica su naveli i da će suspendovati svoje aktivnosti u provinciji Sur dok se ne otkrije više iinformacija o okolnostima ovog smrtonosnog napada.

Burkina Faso je jedna od nekoliko zapadnoafričkih zemalja koje se bore protiv nasilnih džihadista povezanih sa Al Kaidom ili Islamskom državom.

Pobuna islamista koja uništava region Sahela, ukorenila se u oblastima južno od Sahare nakon pobune Tuarega u Maliju 2012. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar