U trendu

Poštanska marka sa motivom Pelješkog mosta

ZAGREB – Hrvatska pošta će 26. jula, na dan svečanog otvaranja Pelješkog mosta, pustiti u opticaj novu prigodnu poštansku marku s motivom ovog impozantnog hrvatskog projekta.

Autor marke je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba, a prema fotografiji koju je snimio dubrovački fotograf Mario Babarović. Vrednost marke označena je slovnom oznakom A što odgovara iznosu poštarine za pismo težine do 50 g u unutrašnjem prometu i za dopisnicu/razglednicu u unutrašnjem poštanskom saobraćaju.

Marka će biti štampana u 60.000 primeraka i biće izdata u tabaku od 10 primeraka.

Pelješki most deo je državnog puta koja obilazi neumski koridor, odnosno deo je projekta putne povezanosti sa južnom Dalmacijom.

Projekt obuhvata gradnju mosta, pristupnih puteva do mosta i obilaznice oko Stona čime je uspostavljena čvrsta putna veza između razdvojenih delova kopnene hrvatske teritorije.

Gradnja mosta počela je sredinom 2018., a završena je početkom 2022. godine. Investitor čitavog projekta bile su Hrvatske ceste, hrvatsko preduzeće da za upravljanje, građenje i održavanje državnih puteva, dok je glavni izvođač mosta bila kineska firma Ćina Road and Bridge Corporation uz koju su na projektu radile i brojne hrvatske firme i pojedinci, preneo je zagrebački Jutarnji list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.