U trendu

Potpisan Sporazum o slobodnom pristupu trzistu rada na ZB

TIRANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, potpisali su danas u Tirani Sporazum o slobodnom pristupu tržištu rada na Zapadnom Balkanu, u okviru regionalne inicijative za saradnju „Otvoreni Balkan“.

Taj sporazum će omogućiti uvođenje jedinstvene radne dozvole za te tri zemlje.
Trojica lidera potpisala su i Sporazum o povezivanju sistema elektronske identifikacije građana ZB.

Sporazum o saradnji u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane i hrane za životinje na ZB potpisali su ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar poljoprivrede Albanije Frida Krifca i zamenik ministra poljoprivrede Severne Makedonije Trajan Dimkovski.

Sporazum između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednosti (AEOS) potpisali su ministar finansija Siniša Mali i ministar finansija Albanije Delina Ibrahimaj.
Takođe, na sporazum između Vlade Severne Makedonije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednosti (AEOS) potpis su stavili zamenik ministra finansija Severne Makedenije i ministar finansija Albanije..

Sporazum o saradnji akreditacionih tela tri zemlje potpisan je na marginama samita.
Potom će biti održan Regionalni forum o poljoprivredi i regionalnoj saradnji i na kraju će trojica lidera održati konferenciju za medije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar