U trendu

Povelja pocasnog građanina Gradiske za predsednika Vučica

BANJALUKA – Povelja počasnog građanina dodeljena je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana Gradiške u Republici Srpskoj, u znak zahvalnosti što je, zajedno sa Vladom Srbije pomogao izgradnju Doma kulture „Srbija“ u Novoj Topoli, otvorenog krajem 2020. godine, kao i novog objekta dečijeg vrtića u Brestovčini.

Povelju je rukovodstvo Grada na sinoćnoj svečanoj akademiji uručilo savetniku Vučića Miloradu Veljoviću koji je u ime predsednika Srbije čestitao Gradišci.

Veljović je rekao novinarima da je Srbija ekonomski ojačala, zahvaljujući čemu je ta zemlja u mogućnosti da pomogne i Republici Srpskoj, prenosi RTRS.

„Suština je da se celi ovaj region mora razvijati, što je interes svih. Niko ne treba da bude protiv razvoja na ovim prostorima“, istakao je Veljović.

On je rekao da će Vučić uvek pomagati Srpsku i krajeve BiH, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

„Osnova je da svi ekonomski jačamo kroz projekat – Otvoreni Balkan, što u Srbiji već daje pozitivne rezultate, kao i u Severnoj Makedoniji i u Albaniji“, naglasio je Veljović.

On očekuje da se i druge zemlje Balkana tome pridruže radi dobrobiti za svoje građane.

Veljović je dodao i da Srbija potpuno poštuje teritorijalni integritet BiH, ali niko Srbiji i Srbima ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku, navodi RTRS.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je povodom Dana grada – 24. aprila rekao da je povelja Vučiću zaslužena zbog njegovog neizmernog zalaganja za razvoj Srpske i Gradiške.

Akademija je održana u gradiškom Kulturnom centru, gde su uručene povelje i zahvalnice i drugim pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su doprineli razvoju Gradiške.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar