Pratiću vas, prisluškivati i ubiti: Novi seks-skandal trese Ameriku

Glavni tužilac američke savezne države Njujork Erik Šnajderman podneo je ostavku nakon što su ga četiri žene optužile da ih je fizički zlostavljao.

„U poslednjih nekoliko sati protiv mene su iznete ozbiljne optužbe, kojima se snažno protivim. Iako te optužbe nemaju veze sa mojim profesionalnim ponašanjem, niti sa vođenjem posla, one me sprečavaju da efektno radim u ovom ključnom trenutku. Stoga, podnosim ostavku, koja će stupiti na snagu od kraja radnog dana“, rekao je Šnajderman, prenosi Rojters.

Dve žene u tekstu koji je objavio „Njujorker“ tvrde da ih je Šnajderman tukao i davio dok su bile u vezi sa njim.

Opisuju da im je pretio da će ih ubiti, kao i da će ih pratiti i prisluškivati im telefone. Šnajdermanov portparol rekao je da on „nikada nije pretio na taj način“.

Treća žena tvrdi da je Šnajderman prema njoj bio fizički nasilan bez njenog pristanka, dok je četvrta žena rekla da ju je ošamario nakon što je odbila njegovo udvaranje, piše „Vašington post“.

„U aktivnosti intimnih veza bio sam uključen uz saglasnost partnera. Nikada nikoga nisam napao. Nikada nisam imao seks bez pristanka, što je granica koju ne bih prešao“, poručio je Šnajderman u saopštenju.

Njujorška policija saopštila je da protiv Šnajdermana nisu podnete nikakve prijave. Portparol policije dodao je da će ukoliko protiv Šnajdermana budu podnete prijave, one biti temeljno ispitane, prenosi „Vašington post“.

Šnajdermanova bivša žena Dženifer Kaninghem rekla je da je iznenađena optužbama protiv bivšeg muža.

„Znam Erika skoro 35 godina, kao muža, oca i prijatelja. Te optužbe se nimalo ne poklapaju sa čovekom kog poznajem, koji je oduvek bio jakog karaktera, najviših vrednosti i brižan otac. Ne mogu da verujem u te optužbe“, rekla je Kaninghem, prenosi „Vašington post“.

Šnajderman je prvi put izabran za glavnog tužioca države Njujork 2010. godine i očekivalo se da će se kandidovati za mogući treći mandat krajem godine, a oduvek je bio borac za prava žena.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.