U trendu

Prava CG: Na delu puzeći državni udar u CG

PODGORICA – Predsedništvo Prave Crne Gore, članice vladajuće koalicije, saopštilo je danas da je u državi na delu „puzajućii državni udar“ ostataka poraženog režima.

Stranka Marka Milačića smatra da ostaci poraženog režima, kroz delovanje pojedinih opozicionih pratija i u sprezi sa osobama iz kriminalnog miljea, sve otvorenije pokazuju da su spremni na protivustavne aktivnosti u cilju svrgavanja legitimno izabrane vlasti.

“Dešavanja koja su prethodila izglasavanju izmjena Zakona o slobodi veroispovesti, daju nam dovoljno osnova da verujemo da se već odvija pokušaj tzv. puzajućeg državnog udara. Organizacija protesta, sa šovinističkim i nacionalističkim porukama, sa kojih su se čule brojne uvrede i otvorene pretnje nasiljem, podržana od strane pojednih političkih partija ali nažalost i od pojedinih zaposlenih u državnim organima, jasan je indikator da se radi o dobro planiranoj akciji”, navodi se u saopštenju.

Očigledno je, ističu, da na sceni imamo organizovanu kriminalnu grupu koja u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja, preko svojih pripadnika poziva na nasilno svrgavanje legitimno izabranih najviših državnih organa, odnosno koja prijetnjom upotrebom sile nastoji da svrgne najviše predstavnike tih organa.

Navode i da pripadnici ove kriminalne grupe deluju organizovano, odnnosno imaju, kažu, unapred određene zadatke i uloge, u njihovom delovanju, kao i da postoji spremnost na primenu nasilja i zastrašivanja.

„Postoji i očigledan uticaj navedene kriminalne organizacije na sredstva javnog informisanja, sudsku vlast i druge važne društvene činioce“, ističe se u saopštenju.

Stoga j, ukazuju, u vitalnom interesu crnogorskih građana i države Crne Gore da se što pre pravosudni aparat oslobodi i osposobi za procesuiranje lica koje svojim delovanjem ozbiljno prete stabilnosti i bezbednosti Crne Gore, preneo je podgorički portal Borba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.