U trendu

Praznik mimoze počinje sutra u Herceg Novom

HERCEG NOVI – Tradicionalnu manifestaciju koja je više od pola veka brend Herceg Novog, otvoriće sutra povorka kroz grad i koncert Marije Šerifović

Program počinje u 18 časova na Trgu Nikole Đurkovića, ceremonijom podizanja zastave 54. Praznika mimoze na Toru.

Uslediće povorka mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mesne muzike Đenović i trombonjera od centralnog gradskog trga, preko Škvera i Šetališta pet Danica, do platoa ispred hotela “Igalo” na kojem će biti upriličeno zvanično otvaranje i simbolično uručenje ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala.

Uveče će biti održan koncert regionalne pevačke zvezde Marije Šerifović.

Sutradan, 18. februara biće održana Berba mimoze, događaj koji već decenijama pleni pažnju hiljada gostiju i predstavlja jedan od najposećenijih Mimozinih programa u okviru kojeg će biti održan koncert grupe Galija.

U večernjim satima, u Institutu „Dr Simo Milošević“ biće održan prvi od dva Maskenbala. Uz tradicionalan uvodni nastup novskih mažoretki i Gradske muzike, na ovom balu pod maskama prisutne će zabavljati i lokalni bend Exodusi, Adi Šoše i Nikola Rokvić, preneo je portal podgoričkog Dana.

Za kreativne maske ulaz na oba maskenbala je besplatan, a za najbolje je obezbeđen nagradni fond vredan 10.000 evra, sa ukupno 30 novčanih i robnih nagrada.

U neđelju, 19. februara dan počinje Skalinadom, sada već čuvenom trkom skalinima od Škvera do tvrđave Španjola, potom će uslediti Fešta na Škveru, koja će ponuditi gastro užitke i muzički ugođaj, a na rivijeri će biti održana manifestacija Ukusi i mirisi Baošića.

Organizatori ove manifestacije su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar