U trendu

Predlog milijardera: Svima po 1.000 dolara na svake dve nedelje, naredna dva meseca

Milijarder Mark Kuban rekao je da vlada treba da obezbedi pomoć za svako američko domaćinstvo u iznosu od 1.000 dolara na svake dve nedelje, naredna dva meseca.

U intervjuu za Si-En-Bi-Si, Kuban je apelovao na Kongres da odobri još jedan ekonomski paket kako bi podržao pojedince i biznise koji se nalaze u teškoj situaciji, rekavši da je to sada potrebno podjednako kao i na početku pandemije.

Kuban je prvo predložio drugi talas direktnih plaćanja sredinom maja, kratko nakon što su se demokrate izborile za široki paket mera.

Tada je rekao da misli da bi to trebalo da izgleda tako, ali da bi trebalo da se porodicama da rok od 10 dana da potroše državni novac, jer smatra da bi to povećalo potrošnju i na bolji način pomoglo biznise.

„Ne zanima me na šta će ih potrošiti. To mogu da budu slatkiši, kirija, kredit, bilo šta što im je neophodno ili što žele“, rekao je tada Kuban, prenosi Biznis insajder.

Kubanova ideja razlikuje se od one koju je Kongres sproveo kroz CARES uredbu u martu, s obzirom na to da ne uključuje ograničenja kada su prihodi u pitanju.

Zakonodavci i predsednik SAD Donald Tramp odobrili su pomoć u iznosu od 1.200 dolara, ali samo za one koji zarađuju do 75.000 dolara godišnje, uz još 500 dolara za svako izdržavano dete.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar