U trendu

Predloženo ukidanje imuniteta funkcionerima DPS i SD

PODGORICA – Administrativni odbor predložio je danas jednoglasno, na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Skupštini Crne Gore da ukine imunitet poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS) Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić i Suzani Pribilović, te poslanicima Socijaldemokrata (SD) Damiru Šehoviću i Ivanu Brajoviću, zbog sumnje da su kao deo Vladine Komisije za rešavanje stambenih pitanja zloupotrebili službeni položaj.

SDT je po krivičnoj prijavi vlade formirao predmet 13. oktobra.

Osim poslanika DPS-a i SD-a, istragom su obuhvaćeni i nekadašnji ministri Budimir Šegrt, Suad Numanović, Sanja Vlahović i Osman Nurković, nekadašnji šef Kabineta predsednika i bivši konzul u Sremskim Karlovcima Dražen Miličković, nekadašnji sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević, kao i nekadašnja pomoćnica generalnog sekretara Jelena Radonjić.

Izvestilac predloga Administrativnog odbora na sednici parlamenta biće poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Vukić.

U krivičnoj prijavi vlade, u koju su podgoričke Vijesti imale uvid, navodi se da su nekadašnji predsednik i članovi Komisije oštetili državu za 1.823.000 evra, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.