U trendu

Predsednik Ujedinjene C. Gore inicirao novi sastanak većine

PODGORICA – Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović inicirao je održavanje novog sastanka parlamentarne većine 30. avgusta na kojem bi bila dogovorena nova strategija.

Kako je rekao, ako ne bude inicijative od velikih političkih subjekata, tražiće sastanak uz prethodnu pojedinačnu komunikaciju sa svim liderima, kao i pripremu dogovora kako bi tog dana usledila samo realizacija.

„Nadam se da ćemo do tada imati kompletiran Tužilački savet, a ako ne poslednji rok da to učinimo je upravo 30. avgust. Koliko god bili udaljeni i posvađani moramo još jednom da pokušamo“, istakao je Danilović, prenosi RTCG.

Smatra nepoštenim to što se diskvalifikuje kandidat za Tužilački savet, advokat Nikola Bulatović, samo zato što je branio jednog od lidera DF-a.

Ocenio je da samo rekonstruisana Vlada može do nove godine da uradi jedan deo neodložnog posla i da u tesnoj komunikaciji sa skupštinskom većinom realizuje i nekoliko zakona koji su „životno potrebni i važni“.

Danilović je istakao da popis „po nesumnjivim demokratskim standardima“ mora da bude obavljen već na jesen, a ostatak zakonskih predloga do 31. decembra“.

Istakao je da Crnoj Gori treba nova šansa i rekonstruisana Vlada od početka septembra.

„Pozivam kolege iz DF da prihvate rekonstrukciju izvršne vlasti kao međukorak i da po isteku šest meseci, odmah nakon održavanja velikih lokalnih izbora uključujući Podgoricu pristupimo ili izboru nove Vlade ili novim izborima. Do tada, nužno je, da radimo kao jedan tim“, zaključio je Danilović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.