U trendu

Predstavljen sat vredan 821.000 evra

LONDON – Partnerstvo kompanije za proizvodnju luksuznih sportskih automobila MekLaren i proizvođača satova Ričard Mil rezultiralo je novim skupocenim satom čija vrednost iznosi gotovo milion dolara.

Radi se o modelu RM 40-01 Automatik Turbilon MekLaren Spidtejl, čija cena iznosi nešto više od 821.000 evra.

Poznato je da cena MekLarenovog hiperautomobila iznosi više od 2,25 miliona dolara i to bez dodatnih opcija i personalizacije, tako da nije čudo što se neki primerci prodaju za više od 3 miliona dolara.

Dizajn sata je inspirisan modelom vozila MekLaren Spidtejl, odnosno nekim delovima njegove karoserije, prenosi portal Klix.ba.

„Kada je reč o modelu RM 40-01, u obzir smo uzeli neke prepoznatljive karakteristike automobile i filozofiju koja stoji iza njih. Stoga sat sledi mnoge detalje Spidtejla kada je reč o njegovom beskompromisnom dizajnu i materijalima“, izjavio je Rob Melvil, direktor MekLarenovog dizajna.

„Sat odlikuje jedan od najviših nivoa završne obrade koja je ikada napravljena u Ričard Milu. Detaljima je posvećena ekstremna pažnja, a samo kućište je napravljeno od 69 delova“, kazao je tehnički direktor kompanije Ričard Mil.

Kompanija je analizirala pet prototipa kako bi došla do najboljeg dizajna.

Biće proizvedeno svega 106 primeraka kako bi broj odgovarao broju primeraka modela Spidtejl koje MekLaren namerava da proizvede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.