U trendu

Predstavnički dom će raspravljati o stanju u BHRT-u

SARAJEVO – Poslanici Predstavničkog doma parlamenta Federacije BiH usvojili su na današnjoj sednici 11 tačaka dnevnog reda među kojima je i Rezoluciji o finansiranju BHRT-a, čiji radnici protestuju na svojim radnim mestima zbog loše finansijske situacije ovog javnog medijskog servisa i mogućnosti gašenja.

Protest zaposlenih na BHRT počeo je u podne u organizaciji Samostalnog sindikata, zbog katastrofalnog stanja i blokiranih računa državnog javnog RTV servisa.

Kako su ranije saopštili iz ove medijske kuće, preti im obustava rada i posledično gašenje BHRT, kao i gubitak ogromnog broja radnih mesta.

„Neki nas javno podržavaju i žele da pomognu, ali su dosad bili nemoćni. Kao reprezentativni sindikat radnika u Radioteleviziji Bosne i Hercegovine se obraćamo svima vama sa apelom da ne dozvolite gašenje BHRT-a i više od 800 radnih mesta širom Bosne i Hercegovine“, saopštili su iz Sindikata, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz Upravnog odbora državnog javnog servisa naglasili su ranije da prema BHRT-u postoje višemilionska dugovanja koja se ne izmiruju uprkos pokrenutim tužbama još 2008.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.