U trendu

Premijer: DPS širenjem mržnje štiti sumnjivi kapital

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić apelovao je na sve građane da, kako je istakao, ne nasedaju na huškačku regoriku opozicionog DPS Mila Đukanovića.

Krivokapić, koji se juče u Tirani sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, poručio je da DPS širenjem „mržnje i podela samo želi da zaštiti sumnjivo stečeni kapital i privilegije“.

„Pristojnost i poštovanje zakona nemaju alternativu. Svako ima pravo da se oseća Crnogorcem, Srbinom, Bošnjakom, Albancem, Hrvatom, Muslimanom…bez obzira koju političku ideju zastupao i kom se Bogu molio“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Osudio je uvrede odbornika Skupštine Cetinja na račun potpredsednika vlade Dritana Abazovića i pojedinih odbornika, koje su se juče mogle čuti od pojedinih simpatizera DPS-a.

“Crna Gora neće biti država netrpeljivosti! Oni koji su 30 godina bili na vodećim državnim funkcijama i u svojim izjavama se navodno bore za multietničku Crnu Goru, čine sve na produbljivanju napetosti i širenju verske i nacionalne netrpeljivosti“, naveo je Krivokapić.

Ocenio je da su jučerašnji događaji na Cetinju pokazali, kako kaže, „licemernost i perfidnost“ DPS-ove navodne brige za državu, „čija su bogatstva dobrim delom pretočili u sopstvene džepove“ i poručio: „Dosta je bilo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.