U trendu

Premijer: Istinski dan demokratije za CG je 30. avgust 2020.

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić čestitao je danas građanima Međunarodni dan demokartije i poručio da se za Crnu Goru može reći da je istinski Dan demkratije 30. avgust prošle godine.

Toga dana su održani parlamentarni izbori u Crnoj Gori, a tri liste dotašnje opozicije su posle više od tri decenije smenile s vlasti Demokratsku partiju socijalista, aktuelnog pre

„Pre nešto više od jedne godine, po prvi put u istoriji Crne Gore, vi ste, koristeći svoje građansko pravo i odgovorno se odnoseći prema generacijama koje dolaze, putem glasačkih listića, poštujući Ustav i zakone naše države, promenili njenu upravljačku administraciju. Danas je Međunarodni dan demokratije, a za nas u Crnoj Gori, možemo reći, istinski Dan demokratije je 30. avgust“, naveo je Krivokapić, saopšteno je iz vlade.

To je, poručio je, dan kada smo se kao činioci našeg društva, svi, bez obzira za koga da smo pojedinačno glasali, upisali u porodicu modernih demokratija.

„Upisali, ali naš zadatak je da tu, u toj Porodici i ostanemo. Da opstanemo kao društvo jednakih šansi i socijalne jednakosti u kojoj će konkurencija, pošteni takmičarski duh i smenjivost biti garanti naše slobode i pravednosti, koje su i garanti i činioci demokratije“, saopštio je Krivokapić.

Rekao je i da danas treba misliti i na one zemlje u kojima još nije sasvim došla sloboda i pravo govora, izražavanja, informisanja, glasanja, različitosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.