U trendu

Premijer: Ko ruši vladu želi da CG udalji od EU

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je izašao sa sastanka predstavnika stranaka koje podržavaju izvršnu vlast na temu Temeljnog ugovora sa SPC, izjavio je da svako ko želi da sruši vladu, želi da Crnu Goru udalji od Evropske unije.

Abazović je napustio sastanak zbog puta u Austriju, a na pitanje da li je doveden u pitanje opstanak izvršne vlasti, rekao je da je „moguće da se krenulo u taj scenario“.

„Jutros iz DPS-a i SDP-a nije rečeno da će rušiti vladu, svi su pri stavu da se vlada očuva. Bilo je i predloga da se još razgovara, ne smatram to nedobronamernim“, rekao je Abazović novinarima i istakao:

„Može vlada da se sruši, ali onda se ruše evropski snovi vlade“.

Dodao je da su na sastanku podeljena razmišljanja.

„Dijalog pomaže, imali smo sastanak, on još traje. Nastaviće kolege“, rekao je Abazović, koji, kako ističe, ostaje pri stavu da tema Temeljnog ugovora sa SPC ne treba da preokupira javnost.

Ponovio je da će se o Temeljnom ugovoru sa SPC danas izjasniti Komisija za politički sistem, a da će sutra biti tema sednice vlade.

„Mislim da je žalosno da se Crna Gora ovako bavi crkvom u turističkoj sezoni i u susret rastu cena“, kazao je Abazović i konstatovao:

„Da li neko želi da destabilizuje Crnu Goru i kome to ide u prilog, neka građani presude, to nije u korist građana. Premijer i vlada neće podsticati tu destabilizaciju“, preneli su podgorički mediji.

On, kaže, voli demokratske forme.

Premijer je dodao i da ne mišli da su posle današnjeg sastanka pametniji, ali u svakom slučaju dijalog pomaže.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar