U trendu

Premijer o zapleni 430 kilograma albanskog kokaina

PODGORICA – Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović da je poslednja zaplena 430 kilograma kokaina konfiskovana na osnovu nalaza i kontrole koji su rađeni u Crnoj Gori, dok je direktor Uprave carina i prihoda bio Rade Milošević.

Abazović je novinarima nakon obilaska elektrane Perućica rekao da je Milošević u julu uredno obavestio Tužilaštvo, policiju i njega o skrivenom sumnjivom tovaru, da je reč o kokainu i da je tražio secijalnu analizu.

„Onda je zajednički odlučeno da se radi kontrola pošiljke, da Tužilaštvo preduzme svoje mere, da se obavesti Albanija jer je to trebalo da ide na tu stranu“, kazao je Abazović.

Crna Gora je, prema njegovom mišljenju, „na krajnje profesionalan način otkrila to što je albanska policija juče samo pošla na lice mesta, sačekala ljude i odradila hapšenja i konfiskovanje robe“, prenele su podgoričke Vijesti.

O jučerašnjoj oslobađajućoj presudi za oca i ćerkku, Budimira i Marinu Krstović, Abazović je da nije u nadležnosti premijera da se o tome izjašnjava.

Krstovići su bili osumnjičeni da su uvezli u Crnu Goru više od 1,200 kg kokaina.

Smatra, međutim, da nadležni treba da utvde i da daju odgovor kako je taj tovar završio tamo, ko ga je švercovao, ko je pomogao da ga tranzitira u Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar