U trendu

Premijer: Ovo je decenija za snažan ekonomski razvoj

ZAGREB – Hrvatska danas obeležava 30 godina od osamostaljenja od bivše SFRJ, a na konferenciji organizovanoj tim povodom premijer Andrej Plenković je rekao da su tokom prve dve decenije ostvareni svi zadaci i da je ova decenija period u kome će Hrvatska ostvariti snažan ekonomski razvoj.

Uz podsećanje na najvažnije događaje tokom prve dve decenije, Plenković je rekao da je ova decenija razvojna i treba je, kazao je, maksimalno iskoristiti.

„Mi smo u deceniji u kojoj ćemo ostvariti i snažan ekonomski razvoj, ostvarićemo dublje integracije Hrvatske, ući cemo u Šengen, u evrozonu i vrlo verovatno ćemo ostvariti članstvo u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj“, rekao je Plenković.

Plenković je to rekao na početku konferencije „Postignuca, izazovi i perspektiva Republike Hrvatske“, koju je organizovala organizacija Evropskog udruženja studenata prava (ELSA).

Rekao je i da će u tom procesu pokazati veliku čvrstinu jer smatraju da je takav cilj svojevrsno „sidro“ koje zagovaraju ljudi koji su videli sve okolnosti u poslednje tri decenije i razumeju šta je društvu korisno i dobro.

Mladim članovima ELSA poručio je da budu odgovorni akteri u društvu koje se čuje i budu glas koji će za tren razoružati demagoge i populiste, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.