U trendu

Premijer: Pupovac u Banjaluci bio u svojstvu predsednika SNV

SPLIT – Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Splitu da je poslanik Milorad Pupovac prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci u svojstvu predsednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV), da tamo, kako je rekao, nije imao nikakvu ulogu i nije govorio.

Plenković je to rekao odgovorajući na pitanje novinara o prisustvu Pupovca na, kako su naveli, neustavnom Danu Republike Srpske koja je tokom vikenda držana u Banjaluci.

“Što se tiče stava Hrvatske i vlade znate da sam bio u decembru u Sarajevu i da smo poslali snažnu poruku o teritorijalnoj celovitosti BiH. Što se ovoga što se dogodilo u Banjaluci tiče, Pupovac je tamo bio na akademiji, išao je u svojstvu SNV-a. Poslate su poruke i o obnovi Banije. On tamo nije ništa govorio niti je imao nekakvu ulogu. Što se tiče poruka, mi smo protiv svih koje imaju separatističke konotacije”, rekao je Plenković.

Premijer je komentarisao i otkrivanje spomen ploče majoru Milanu Tepiću, povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

“Što se tiče spomen ploče Milanu Tepiću, ministar Grlić-Radman će uputiti protestnu notu. Svi smo zgroženi s obzirom na broj poginulih ljudi tada, bilo kakva spomen ploča je neprihvatljiva”, rekao je premijer, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.