U trendu

Preminula dvojica Palestinaca koja su bili ranjena u sukobima na Zapadnoj obali

JERUSALIM – Dvojica Palestinaca, koja su bili ranjena u odvojenim incidentima na Zapadnoj obali, danas su preminula, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine.

Umro je osamnaestogišnji muškarac koga su ubile izraelske bezbednosne snage blizu naselja Kedumium na Zapadnoj obali, prenosi AP.

Prema saopštenju izraelske vojske, stražari naselja Kedumium su primetili muškarca van naselja koji je imao pištolj i likvidirali ga.

Ministarstvo zdravlja Palestine je potvrdilo i smrt dvadesetčetvorogodišnjeg Palestinca koji je bio ranjen prilikom racije izraelske vojske na grad Dženin 26. januara. U raciji je poginulo još devet Palestinaca.

Izraelska policija je danas u istočnom Jerusalimu zapečatila kuću palestinskog napadača koji je 27. januara ispred sinagoge u jerusalimskoj četvrti Neve Jakov ubio sedmoro osoba, a troje ranio.

Napadač je likvidiran u razmeni vatre sa policijom.

Njegova kuća će biti srušena, najavio je danas premijer Izraela Benjamin Netanijahu u današnjem obraćanju vladi, tokom koga je vlada odobrila i druge kaznene mere.

„Ne tražimo esklaciju, ali spremni smo za svaki scenario. Naš odgovor na terorizam je čvrsta ruka. Dobiće snažan, brz i precizan odgovor,“ naglasio je Netanijahu.

Najnovija eskalacija nasilja je dodatno podigla napetost u regionu pred planiranu posetu državnog sekretara SAD Entonija Blinkena koji će sledeće nedelje obići Jerusalim i Ramalu na Zapadnoj obali, prenosi Si-En-En.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar