Preminuo lekar koji je lečio Navaljnog u Rusiji

MOSKVA – Sergej Maksimišin, zamenik glavnog lekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navalni lečen odmah nakon što je navodno otrovan, preminuo je danas, saopštila je bolnica.

Maksimišin, koji je bio zamenik glavnog lekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi Si-En-En.

U saopstenju se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vreme hospitalizacije Navaljnog, Makimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje američka televizijska mreža.

Kao zamenik glavnog lekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje opozicionog lidera.

„Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja koje je lečilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo lečenje – posebno za njegovu medicinski izazvanu komu“, rekao je Volkov za Si-En-En.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

„Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije retko da lekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti“, dodao je Volkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.